Microsoft 70-765 ExamProvisioning SQL Databases (beta)

Total Question: 232 Last Updated: Jul 13,2019
  • Updated 70-765 Dumps
  • Based on Real 70-765 Exams Scenarios
  • Free 70-765 pdf Demo Available
  • Check out our 70-765 Dumps in a new PDF format
  • Instant 70-765 download
  • Guarantee 70-765 success in first attempt
Package Select:

Questions & Answers PDF

Practice Test Software

Practice Test + PDF 30% Discount

Price: $65.95 $39.99

Buy Now Free Trial

How Does Pass4sure Microsoft 70-765 free practice questions Work?

It is impossible to pass Microsoft 70-765 exam without any help in the short term. Come to Pass4sure soon and find the most advanced, correct and guaranteed Microsoft 70-765 practice questions. You will get a surprising result by our Abreast of the times Provisioning SQL Databases (beta) practice guides.

Q1. - (Topic 1)

You plan to migrate a database To Microsoft Azure SQL Database. The database requires 500 gigabytes (GB) of storage.

The database must support 50 concurrent logins. You must minimize the cost associated with hosting the database.

You need to create the database. Which pricing tier should you use?

A. Standard S3 pricing tier

B. Premium P2tier

C. Standard S2 pricing tier

D. Premium P1 tier

Answer: D

Explanation:

For a database size of 500 GB the Premium tier is required. Both P1 and P2 are adequate. P1 is preferred as it is cheaper.

Note:


Q2. - (Topic 1)

Note: This question is part of a series of questions that use the same or similar answer choices. An answer choice may be correct for more than one question in the series. Each question is independent of the other questions in this series. Information and details provided in a question apply only to that question.

You have deployed several GS-series virtual machines (VMs) in Microsoft Azure. You plan to deploy Microsoft SQL Server in a development environment. Each VM has a dedicated

disk for backups.

You need to backup a database to the local disk on a VM. The backup must be replicated to another region.

Which storage option should you use?

A. Premium P10 disk storage

B. Premium P20 diskstorage

C. Premium P30 disk storage

D. Standard locally redundant disk storage

E. Standard geo-redundant disk storage

F. Standard zone redundant blob storage

G. Standard locally redundant blob storage

H. Standard geo-redundant blob storage

Answer: E

Explanation:

Note: SQL Database automatically creates a database backups and uses Azure read- access geo-redundant storage (RA-GRS) to provide geo-redundancy. These backups are created automatically and at no additional charge. You don't need to do anything to make them happen. Database backups are an essential part of any business continuity and disaster recovery strategy because they protect your data from accidental corruption or deletion.

References:https://docs.microsoft.com/en-us/azure/sql-database/sql-database-automated- backups


Q3. - (Topic 1)

You have a Microsoft SQL Server 2014 named SRV2014 that has a single tempdb database file. The tempdb database file is eight gigabytes (GB) in size.

You install a SQL Server 2016 instance named SQL Server 2016 by using default settings. The new instance has eight logical processor cores.

You plan to migrate the databases from SRV2014 to SRV2016.

You need to configure the tempdb database on SRV2016. The solution must minimize the number of future tempdb autogrowth events.

What should you do?

A. Increase the size of the tempdb datafile to 8 GB. In the tempdb database, set the value of the MAXDOP property to8.

B. Increase the size of the tempdb data files to1 GB.

C. Add seven additional tempdb data files. In the tempdb database, set the value of the MAXDOP property to8.

D. Setthe value for the autogrowth setting for the tempdb data file to128megabytes (MB). Add seven additional tempdb data files and set the autogrowth value to128 MB.

Answer: B

Explanation:

In an effort to simplify the tempdb configuration experience, SQL Server 2016 setup has been extended to configure various properties for tempdb for multi-processor environments.

1. A new tab dedicated to tempdb has been added to the Database Engine Configuration step of setup workflow.

2. Configuration options: Data Files

* Number offiles – this will default to the lower value of 8 or number of logical cores as detected by setup.

* Initial size – is specified in MB and applies to each tempdb data file. This makes it easier to configure all files of same size. Total initial size is the cumulative tempdb data file size (Number of files * Initial Size) that will be created.

* Autogrowth – is specified in MB (fixed growth is preferred as opposed to a non-linear percentage based growth) and applies to each file. The default value of 64MBwas chosen to cover one PFS interval.

Figure:

References:https://blogs.msdn.microsoft.com/psssql/2016/03/17/sql-2016-it-just-runs-faster-automatic-tempdb-configuration/


Q4. - (Topic 1)

Note: This question is part of a series of questions that present the same scenario. Each question in the series contains a unique solution. Determine whether the solution meets stated goals.

Your company plans to use Microsoft Azure Resource Manager templates for all future deployments of SQL Server on Azure virtual machines.

You need to create the templates.

Solution: You create the desired SQL Server configuration in an Azure Resource Group, then export the Resource Group template and save it to the Templates Library.

Does the solution meet the goal?

A. Yes

B. No

Answer: B

Explanation:

Azure Resource Manager template consists of JSON, and expressions that you can use to construct values for your deployment.

A good JSON editor, not a Resource Group template, can simplify the task of creating templates.

Note: In its simplest structure, a Azure Resource Manager template contains the following elements:

{

"$schema": "http://schema.management.azure.com/schemas/2015-01- 01/deploymentTemplate.json#",

"contentVersion": "", "parameters": { },

"variables": { },

"resources": [ ],

"outputs": { }

}

References:https://docs.microsoft.com/en-us/azure/azure-resource-manager/resource-group-authoring-templates


Q5. HOTSPOT - (Topic 2)

You need to ensure that a user named Admin2 can manage logins.

How should you complete the Transact-SQL statements? To answer, select the appropriate Transact-SQL segments in the answer area.

Answer Area

Answer:

Explanation:

Step 1: CREATE LOGIN

First you need to create a login for SQL Azure, it's syntax is as follows: CREATE LOGIN username WITH password='password'

Step 2, CREATE USER Step 3: LOGIN

Users are created per database and are associated with logins. You must be connected to the database in where you want to create the user. In most cases, this is not the master database. Here is some sample Transact-SQL that creates a user:

CREATE USER readonlyuser FROM LOGIN readonlylogin; Step 4: loginmanager

Members of the loginmanager role can create new logins in the master database.

References:

https://azure.microsoft.com/en-us/blog/adding-users-to-your-sql-azure-database/ https://docs.microsoft.com/en-us/azure/sql-database/sql-database-manage-logins


Q6.  - (Topic 2)

You plan to deploy 20 Microsoft Azure SQL Database instances to an elastic pool in Azure to support a batch processing application.

Two of the databases in the pool reach their peak workload threshold at the same time every day. This leads to inconsistent performance for batch completion.

You need to ensure that all batches perform consistently. What should you do?

A. Create an In-Memory table.

B. Increase the storage limit in the pool.

C. Implement a readable secondary database.

D. Increase the total number of elastic Database Transaction Units (eDTUs) in the pool.

Answer: D

Explanation:

In SQL Database, the relative measure of a database's ability tohandle resource demands is expressed in Database Transaction Units (DTUs) for single databases and elastic DTUs (eDTUs) for databases in an elastic pool.

A pool is given a set number of eDTUs, for a set price. Within the pool, individual databases are given the flexibility to auto-scale within set parameters. Under heavy load, a database can consume more eDTUs to meet demand.

Additional eDTUs can be added to an existing pool with no database downtime. References:https://docs.microsoft.com/en-us/azure/sql-database/sql-database-elastic-pool


Q7.  - (Topic 1)

Note: This question is part of a series of questions that use the same or similar answer choices. An answer choice may be correct for more than one question in the series. Each question is independent of the other questions in this series. Information and details provided in a question apply only to that question.

You have a virtual machine (VM) in Microsoft Azure, which has a 2 terabyte (TB) database. Microsoft SQL Server backups are performed by using Backup to URL.

You need to provision the storage account for the backups while minimizing costs. Which storage option should you use?

A. Premium P10 disk storage

B. Premium P20 disk storage

C. Premium P30 disk storage

D. Standard locally redundant disk storage

E. Standard geo-redundant disk storage

F. Standard zone redundant blob storage

G. Standard locally redundant blob storage

H. Standard geo-redundant blob storage

Answer: G

Explanation:

A URL specifies a Uniform Resource Identifier (URI) to a unique backup file. The URL is used to provide the location and name of the SQL Server backup file. The URL must point to an actual blob, not just a container. If the blob does not exist, it is created. If an existing

blob is specified, BACKUP fails, unless the “WITH FORMAT” option is specified to overwrite the existing backup file in the blob.

LOCALLY REDUNDANT STORAGE (LRS) makes multiple synchronous copies of your data within a single datacenter.


Q8. DRAG DROP - (Topic 2)

A new Azure Active Directory security principal named ReportUser@contoso.onmicrosoft.com should have access to select all current and future objects in the Reporting database. You should not grant the principal any other permissions. You should use your Active Directory Domain Services (AD DS) account to authenticate to the Azure SQL database.

You need to create the new security principal.

Which three actions should you perform in sequence? To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange them in the correct order.

Answer:

Explanation:

Step 1:

To provision an Azure AD-based contained database user (other than the server administrator that owns the database), connect to the database (here the Reporting database) with an Azure AD identity (not with a SQL Server account) that has access to the database.

Step 2: CREATE USER ... FROM EXTERNAL PROVIDER

To create an Azure AD-based contained database user (other than the server administrator that owns the database), connect to the database with an Azure AD identity, as a user with at least the ALTER ANY USER permission. Then use the following Transact-SQL syntax:

CREATE USER <Azure_AD_principal_name> FROM EXTERNAL PROVIDER;

Step 3:

Grant the proper reading permissions.

References:https://docs.microsoft.com/en-us/azure/sql-database/sql-database-aad- authentication


Q9. - (Topic 1)

Note: This question is part of a series of questions that use the same or similar answer choices. An answer choice may be correct for more than one question in the series. Each question is independent of the other questions in this series. Information and details provided in a question apply only to that question.

You have deployed several GS-series virtual machines (VMs) in Microsoft Azure. You plan to deploy Microsoft SQL Server in a development environment. Each VM has a dedicated

disk for backups.

You need to backup a database to the local disk on a VM. The backup must be replicated to another region.

Which storage option should you use?

A. Premium P10 disk storage

B. Premium P20 diskstorage

C. Premium P30 disk storage

D. Standard locally redundant disk storage

E. Standard geo-redundant disk storage

F. Standard zone redundant blob storage

G. Standard locally redundant blob storage

H. Standard geo-redundant blob storage

Answer: E

Explanation:

Note: SQL Database automatically creates a database backups and uses Azure read- access geo-redundant storage (RA-GRS) to provide geo-redundancy. These backups are created automatically and at no additional charge. You don't need to do anything to make them happen. Database backups are an essential part of any business continuity and disaster recovery strategy because they protect your data from accidental corruption or deletion.

References:https://docs.microsoft.com/en-us/azure/sql-database/sql-database-automated- backups


Q10.  - (Topic 2)

Note: This questions is part of a series of questions that use the same or similar answer choices. An answer choice may be correct for more than one question in the series. Each question is independent of the other questions in this series. Information and details provided in a question apply only to that question.

You deploy Microsoft SQL Server to a virtual machine in Azure. You distribute the database files and filegroups across multiple Azure storage disks.

You must be able to manage the databases as individual entities by using SQL Server Management Studio. All data in the databases must be stored encrypted. Backups must be encrypted by using the same key as the live copy of the database.

You need to secure the data. What should you implement?

A. transport-level encryption

B. cell-level encryption

C. Transparent Data Encryption

D. Always Encrypted

E. Encrypting File System

F. BitLocker

G. dynamic data masking

Answer: C

Explanation:

Transparent data encryption (TDE) encrypts your databases, associated backups, and transaction log files at rest without requiring changes to your applications.

TDE encrypts the storage of an entire database by using a symmetric key called the database encryption key. In SQL Database the database encryption key is protected by a built-in server certificate. The built-in server certificate is unique for each SQL Database server.

References:https://msdn.microsoft.com/en-us/library/dn948096.aspx


Related 70-765 Articles