Cisco 400-101 ExamCCIE Routing and Switching (v5.0)

Total Question: 427 Last Updated: Oct 11,2018
  • Updated 400-101 Dumps
  • Based on Real 400-101 Exams Scenarios
  • Free 400-101 pdf Demo Available
  • Check out our 400-101 Dumps in a new PDF format
  • Instant 400-101 download
  • Guarantee 400-101 success in first attempt
Package Select:

Questions & Answers PDF

Practice Test Software

Practice Test + PDF 30% Discount

Price: $65.95 $29.99

Buy Now Free Trial

Tactics to cisco 400-101

Cause all that matters here is passing the Cisco 400-101 exam. Cause all that you need is a high score of 400-101 CCIE Routing and Switching (v5.0) exam. The only one thing you need to do is downloading Actualtests 400-101 exam study guides now. We will not let you down with our money-back guarantee.

2016 Jul 400-101 ccie written exam price:

Q231. Refer to the exhibit. 


Which two statements about the output are true? (Choose two.) 

A. It indicates that prefix aggregation cache export is enabled on the device. 

B. It was obtained with the show ip cache flow command. 

C. It indicates that the device is using NetFlow version 5. 

D. It indicates that the flows are being sent to a destination using an RFC1918 address. 

Answer: C,D 

Explanation: 

C. The fourth line shows that Version 5 is being used. 

D. The third line shows that the destination server is 10.5.206.250, which of course is a private, RFC 1918 address. 


Q232. Refer to the exhibit. 


Which three statements about the R1 configuration are true? (Choose three.) 

A. The virtual circuit identifier is 1611 and the virtual circuit is down. 

B. The local label for the circuit is 4006. 

C. The targeted LDP session to the remote peer is up. 

D. The local label for the circuit is 1611. 

E. The virtual circuit identifier is 4006 and the virtual circuit is down. 

F. The circuit is using MPLS VC type 4. 

Answer: A,B,C 

Explanation: 

The number after the vc is the identifier, which is 1611 in this case. Here, the VC status is shown as down. 

As shown, the MPLS VC labels: local 4006, remote unassigned shows the local label used is 4006. 

The targeted LDP session is up as verified by the “Signalling protocol: LDP, peer 172.16.12.70 up” statement in the output. 


Q233. What is the maximum number of classes that MQC can support in a single policy map? 

A. 512 

B. 256 

C. 128 

D. 64 

Answer: B 


Q234. Which statement is true when using a VLAN ID from the extended VLAN range (1006–4094)? 

A. VLANs in the extended VLAN range can be used with VTPv2 in either client or server mode. 

B. VLANs in the extended VLAN range can only be used as private VLANs. 

C. STP is disabled by default on extended-range VLANs. 

D. VLANs in the extended VLAN range cannot be pruned. 

Answer: D 

Explanation: 

Enabling VTP pruning on a VTP server enables pruning for the entire management domain. Making VLANs pruning-eligible or pruning-ineligible affects pruning eligibility for those VLANs on that device only (not on all switches in the VTP domain). VTP pruning takes effect several seconds after you enable it. VTP pruning does not prune traffic from VLANs that are pruning-ineligible. VLAN 1 and VLANs 1002 to 1005 are always pruning-ineligible; traffic from these VLANs cannot be pruned. Extended-range VLANs (VLAN IDs higher than 1005) are also pruning-ineligible. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/switches/lan/catalyst3550/software/release/12-1_13_ea1/configuration/guide/3550scg/swvtp.html#wpxref48156 


Q235. Which statement about OSPF multiaccess segments is true? 

A. The designated router is elected first. 

B. The designated and backup designated routers are elected at the same time. 

C. The router that sent the first hello message is elected first. 

D. The backup designated router is elected first. 

Answer: D 

Explanation: 

According to the RFC, the BDR is actually elected first, followed by the DR. The RFC explains why: “The reason behind the election algorithm’s complexity is the desire for an orderly transition from Backup Designated Router to Designated Router, when the current Designated Router fails. This orderly transition is ensured through the introduction of hysteresis: no new Backup Designated Router can be chosen until the old Backup accepts its new Designated Router responsibilities. The above procedure may elect the same router to be both Designated Router and Backup Designated Router, although that router will never be the calculating router (Router X) itself.” 

Reference: http://www.ietf.org/rfc/rfc2328.txt – Page 76 


400-101 exam guide

Replace ccie written dumps 400-101:

Q236. Refer to the exhibit. 


While configuring AAA with a local database, users can log in via Telnet, but receive the message "error in authentication" when they try to go into enable mode. Which action can solve this problem? 

A. Configure authorization to allow the enable command. 

B. Use aaa authentication login default enable to allow authentication when using the enable command. 

C. Verify whether an enable password has been configured. 

D. Use aaa authentication enable default enable to allow authentication when using the enable command. 

Answer: C 

Explanation: 

If a different enable password is configured, it will override the privilege level 15 of that user and force the existing password to be used for enable access. 


Q237. Which command enables L2 QoS support in all VLANs (including the native VLAN)? 

A. switchport priority extend cos 

B. mls qos trust dscp 

C. mls qos rewrite ip dscp 

D. switchport trunk native vlan tag 

Answer: D 

Explanation: 

You can enter the switchport trunk native vlan tag command to enable the tagging of native VLAN traffic on a per-port basis. When tagging is enabled, all the packets on the native VLAN are tagged and all incoming untagged data packets are dropped, but untagged control packets are accepted. When tagging is enabled, it will allow for L2 QoS support in all VLANs, including the native VLAN. 


Q238. Which statement about the BGP originator ID is true? 

A. The route reflector always sets the originator ID to its own router ID. 

B. The route reflector sets the originator ID to the router ID of the route reflector client that injects the route into the AS. 

C. The route reflector client that injects the route into the AS sets the originator ID to its own router ID. 

D. The originator ID is set to match the cluster ID. 

Answer: B 

Explanation: 

An RR reflecting the route received from a RR-Client adds: 

. Originator ID- a 4-byte BGP attribute that is created by the RR. This attribute carries the Router ID of the originator of the route in the local AS. If the update comes back to the originator, it ignores the update. 

. Cluster List- A Cluster List is a list of Cluster IDs that an update has traversed. When a route reflector sends a route received from a client to a non-client, it appends the local Cluster ID. If a route reflector receives a route whose Cluster List contains the local Cluster ID, it ignores the update. 

Reference: https://sites.google.com/site/amitsciscozone/home/bgp/bgp-route-reflectors 


Q239. Which option describes how a router responds if LSA throttling is configured and it receives the identical LSA before the interval is set? 

A. The LSA is added to the OSPF database and a notification is sent to the sending router to slow down its LSA packet updates. 

B. The LSA is added to the OSPF database. 

C. The LSA is ignored. 

D. The LSA is ignored and a notification is sent to the sending router to slow down its LSA packet updates. 

Answer: C 

Explanation: 

How OSPF LSA Throttling Works 

The timers throttle lsa all command controls the generation (sending) of LSAs. The first LSA is always generated immediately upon an OSPF topology change, and the next LSA generated is controlled by the minimum start interval. The subsequent LSAs generated for the same LSA are rate-limited until the maximum interval is reached. The "same LSA" is defined as an LSA instance that contains the same LSA ID number, LSA type, and advertising router ID. 

The timers LSA arrival command controls the minimum interval for accepting the same LSA. If an instance of the same LSA arrives sooner than the interval that is set, the LSA is dropped. It is recommended that the arrival interval be less than or equal to the hold-time interval of the timers throttle lsa all command. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/12_0s/feature/guide/fsolsath.html 


Q240. Which three statements about EVCs are true? (Choose three.) 

A. Spanning Tree must use MST mode on EVC ports. 

B. PAGP is supported on EVC ports. 

C. Spanning Tree must use RSTP mode on EVC ports. 

D. LACP is supported on EVC ports. 

E. Layer 2 multicast framing is supported. 

F. Bridge domain routing is required. 

Answer: A,B,D 

Explanation: 

EVC support requires the following: 

–The spanning tree mode must be MST. 

–The dot1ad global configuration mode command must be configured. 

These Layer 2 port-based features can run with EVC configured on a port: 

–PAGP 

–LACP 

–UDLD 

–LLDP 

–CDP 

–MSTP 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/switches/lan/catalyst6500/ios/12-2SY/configuration/guide/sy_swcg/ethernet_virtual_connection.html 


Related 400-101 Articles