Cisco 400-101 ExamCCIE Routing and Switching (v5.0)

Total Question: 427 Last Updated: Dec 10,2018
  • Updated 400-101 Dumps
  • Based on Real 400-101 Exams Scenarios
  • Free 400-101 pdf Demo Available
  • Check out our 400-101 Dumps in a new PDF format
  • Instant 400-101 download
  • Guarantee 400-101 success in first attempt
Package Select:

Questions & Answers PDF

Practice Test Software

Practice Test + PDF 30% Discount

Price: $65.95 $29.99

Buy Now Free Trial

10 tips on ccie 400-101 passing score

Exam Code: 400-101 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: CCIE Routing and Switching (v5.0)
Certification Provider: Cisco
Free Today! Guaranteed Training- Pass 400-101 Exam.

2016 Jun 400-101 Study Guide Questions:

Q141. Refer to the exhibit. 


A tunnel is configured between R3 to R4 sourced with their loopback interfaces. The ip pim sparse-dense mode command is configured on the tunnel interfaces and multicast-routing is enabled on R3 and R4. The IP backbone is not configured for multicast routing. 

The RPF check has failed toward the multicast source. 

Which two conditions could have caused the failure? (Choose two.) 

A. The route back to the RP is through a different interface than tunnel 0. 

B. The backbone devices can only route unicast traffic. 

C. The route back to the RP is through the same tunnel interface. 

D. A static route that points the RP to GigabitEthernet1/0 is configured. 

Answer: A,D 

Explanation: 

.For a successful RPF verification of multicast traffic flowing over the shared tree (*,G) from RP, an ip mroute rp-address nexthop command needs to be configured for the RP address, that points to the tunnel interface. 

A very similar scenario can be found at the reference link below: 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/ip/ip-multicast/43584-mcast-over-gre.html 


Q142. You are implementing new addressing with EIGRP routing and must use secondary addresses, which are missing from the routing table. Which action is the most efficient solution to the problem? 

A. Disable split-horizon on the interfaces with secondary addresses. 

B. Disable split-horizon inside the EIGRP process on the router with the secondary interface addresses. 

C. Add additional router interfaces and move the secondary addresses to the new interfaces. 

D. Use a different routing protocol and redistribute the routes between EIGRP and the new protocol. 

Answer: A 

Explanation: 

Normally, routers that are connected to broadcast-type IP networks and that use distance-vector routing protocols employ the split horizon mechanism to reduce the possibility of routing loops. Split horizon blocks information about routes from being advertised by a router out of any interface from which that information originated. This behavior usually optimizes communications among multiple routers, particularly when links are broken. However, with nonbroadcast networks, situations can arise for which this behavior is less than ideal. For these situations, you might want to disable split horizon with EIGRP and RIP. If an interface is configured with secondary IP addresses and split horizon is enabled, updates might not be sourced by every secondary address. One routing update is sourced per network number unless split horizon is disabled. 

Reference: 

http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/12_2/ip/configuration/guide/fipr_c/1cfrip.html 


Q143. Which two statements are characteristics of Ethernet private LAN circuits? (Choose two.) 

A. They support communication between two or more customer endpoints. 

B. They utilize more than one bridge domain. 

C. They support point-to-multipoint EVC. 

D. They support multipoint-to-multipoint EVC. 

Answer: A,D 

Explanation: 

An Ethernet Private LAN (EPLAN) is a multipoint–to–multipoint EVC. EPLAN is an EVC that supports communication between two or more UNIs. In EPLAN, only one EVC can exist on a port and the port can have only one EFP. 

Reference: https://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/optical/cpt/r9_3/configuration/guide/cpt93_configurat ion/cpt93_configuration_chapter_0100.pdf 


400-101 study guide

Renovate issue $400 000 of 8-year 8 percent bonds at 101:

Q144. Which two options are valid for the number of bytes in a BGP AS number? (Choose two.) 

A. 2 bytes 

B. 4 bytes 

C. 6 bytes 

D. 8 bytes 

E. 16 bytes 

Answer: A,B 

Explanation: 

During the early time of BGP development and standardization, it was assumed that availability of a 16 bit binary number to identify the Autonomous System (AS) within BGP would have been more than sufficient. The 16 bit AS number, also known as the 2-byte AS number, provides a pool of 65536 unique Autonomous System numbers. The IANA manages the available BGP Autonomous System Numbers (ASN) pool, with the assignments being carried out by the Regional Registries. The current consumption rate of the publicly available AS numbers suggests that the entire public 2-byte ASN pool will be fully depleted. A solution to this depletion is the expansion of the existing 2-byte AS number to a 4-byte AS number, which provides a theoretical 4,294,967,296 unique AS numbers. ARIN has made the following policy changes in conjunction with the adoption of the solution. The Cisco IOS BGP "4-byte ASN" feature allows BGP to carry a Autonomous System Number (ASN) encoded as a 4-byte entity. The addition of this feature allows an operator to use an expanded 4-byte AS number granted by IANA. 


Q145. Which technology can be affected when switches are used that do not support jumbo frames? 

A. 802.1x 

B. BFD 

C. OSPFv3 

D. 802.1q 

Answer: D 

Explanation: 

The 802.1Q tag is 4 bytes. Therefore, the resulting Ethernet frame can be as large as 1522 bytes. If jumbo frames are not supported, then typically the MTU on an Ethernet link needs to be lowered to 1496 to support this extra 802.1Q tag. 


Q146. What can PfR passive monitoring mode measure for TCP flows? 

A. only delay 

B. delay and packet loss 

C. delay and reachability 

D. delay, packet loss, and throughput 

E. delay, packet loss, throughput, and reachability 

Answer: E 

Explanation: 

Passive monitoring metrics include the following: 

. Delay: Cisco PfR measures the average delay of TCP flows for a given prefix or traffic class. Delay is the measurement of the round-trip response time (RTT) between the transmission of a TCP synchronization message and receipt of the TCP acknowledgement. 

. Packet loss: Cisco PfR measures packet loss by tracking TCP sequence numbers for each TCP flow; it tracks the highest TCP sequence number. If it receives a subsequent packet with a lower sequence number, PfR increments the packet-loss counter. Packet 

loss is measured in packets per million. 

. Reachability: Cisco PfR measures reachability by tracking TCP synchronization messages that have been sent repeatedly without receiving a TCP acknowledgement. 

. Throughput: Cisco PfR measures TCP throughput by measuring the total number of bytes and packets for each interesting traffic class or prefix for a given interval of time. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/products/collateral/ios-nx-os-software/performance-routing-pfr/product_data_sheet0900aecd806c4ee4.html 


400-101 download

Certified ccie 400-101 study guide:

Q147. Which three statements are true about OSPFv3? (Choose three.) 

A. The only method to enable OSPFv3 on an interface is via the interface configuration mode. 

B. Multiple instances of OSPFv3 can be enabled on a single link. 

C. There are two methods to enable OSPFv3 on an interface, either via the interface configuration mode or via the router configuration mode. 

D. For OSPFv3 to function, IPv6 unicast routing must be enabled. 

E. For OSPFv3 to function, IPv6 must be enabled on the interface. 

F. Only one instance of OSPFv3 can be enabled on a single link. 

Answer: B,D,E 

Explanation: 

Here is a list of the differences between OSPFv2 and OSPFv3: 

They use different address families (OSPFv2 is for IPv4-only, OSPFv3 can be used for IPv6-only or both protocols (more on this following)) 

OSPFv3 introduces new LSA types 

OSPFv3 has different packet format 

OSPFv3 uses different flooding scope bits (U/S2/S1) 

OSPFv3 adjacencies are formed over link-local IPv6 communications 

OSPFv3 runs per-link rather than per-subnet 

OSPFv3 supports multiple instances on a single link, Interfaces can have multiple IPv6 addresses 

OSPFv3 uses multicast addresses FF02::5 (all OSPF routers), FF02::6 (all OSPF DRs) 

OSPFv3 Neighbor Authentication done with IPsec (AH) 

OSPFv2 Router ID (RID) must be manually configured, still a 32-bit number 

Following is a simple example of OSPFv3 configuration on a Cisco IOS 12.4T router. 

ipv6 unicast-routing 

ipv6 cef 

interface GigabitEthernet 0/0 

description Area 0.0.0.0 backbone interface 

ipv6 address 2001:DB8:100:1::1/64 

ipv6 ospf network broadcast 

ipv6 ospf 100 area 0.0.0.0 

Reference: http://www.networkworld.com/article/2225270/cisco-subnet/ospfv3-for-ipv4-and-ipv6.html 


Q148. Which two routing protocols are not directly supported by Cisco PfR route control, and rely on the Cisco PfR subfeature PIRO? (Choose two.) 

A. BGP 

B. EIGRP 

C. Static routing 

D. OSPF 

E. IS-IS 

Answer: D,E 

Explanation: 

Protocol Independent Route Optimization (PIRO) introduced the ability of Performance Routing (PfR) to search for a parent route—an exact matching route, or a less specific route—in the IP Routing Information Base (RIB), allowing PfR to be deployed in any IP-routed environment including Interior Gateway Protocols (IGPs) such as OSPF and IS-IS. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/pfr/configuration/guide/15_1/pfr_15_1_book/pfr-piro.html 


Q149. What is the purpose of Route Target Constraint? 

A. to avoid using route reflectors in MPLS VPN networks 

B. to avoid using multiple route distinguishers per VPN in MPLS VPN networks 

C. to be able to implement VPLS with BGP signaling 

D. to avoid sending unnecessary BGP VPNv4 or VPNv6 updates to the PE router 

E. to avoid BGP having to perform route refreshes 

Answer: D 

Explanation: 

Some service providers have a very large number of routing updates being sent from RRs to PEs, using considerable resources. A PE does not need routing updates for VRFs that are not on the PE; therefore, the PE determines that many routing updates it receives are “unwanted.” The PE can filter out the unwanted updates using Route Target Constraint. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/ios_xe/iproute_bgp/configuration/guide/2_xe/irg_x e_book/irg_rt_filter_xe.html. 


Q150. DRAG DROP 

Drag and drop each BGP attribute on the left to the matching description on the right. 


Answer: 



Related 400-101 Articles